Afvallen? Wanneer kun je het beste beginnen?

Als je een burn-out hebt, in rouw bent vanwege een overlijden of een verbroken relatie, er een crisis is in de familie of je hebt constante stress vanwege de drukte dan raad ik het af. Je hoofd is er niet bij en je kunt geen nieuwe informatie opnemen.

Begin niet met te WEINIG eten, want dat houdt niemand lang vol. Je hypothalamus (een deel in je hersenen) gaat dan ook in de weerstand. Met eetbuien als gevolg.

Niet te weinig eten, maar gezonder: al je voeding eens onder de loep nemen, nieuwe dingen uitproberen, en weer uit je eetpatroon gooien omdat het niet bevalt, iets anders proberen, etiketten lezen, meer groenten tussendoor, meer vezels bij ieder maaltijd, een heel proces. Maar het hoeft niet allemaal tegelijk. Dat mag in stukjes en beetjes…. doen wat bij je past. Je bepaalt zelf het tempo. En met dat proces kun je altijd beginnen……..

Wanneer? Nou….nu.