Te weinig eten

Te weinig eten als je wilt afvallen is funest voor je. Je belandt zo in het jo-jo effect of je krijgt ineens eetbuien. Vooral de hypothalamus, dit kleine, maar zeer belangrijke hersengebied regelt erg veel voor ons, waaronder het in de gaten houden van de voedselvoorziening. Is er ineens minder voedsel dan dit orgaantje verwacht? Dan schiet deze in de stress! En een gestreste hypothalamus zal er alles aan doen om het afvalproces te saboteren.
Laat eens goed uitrekenen hoeveel calorie├źn jouw lichaam daadwerkelijk nodig heeft. Dat verschilt bij iedereen en is gebaseerd op je lichaamssamenstelling; vetpercentage, spierpercentage, je lichaamslengte, je huidige gewicht en je activiteitenniveau. Op basis daarvan kan ik een menu voor je maken en zorgen dat je niet te weinig eet en toch kunt afvallen. Maar…..niet te snel, een halve kilo per week! Een tip; lees het boek; ‘Hamster in je brein’.