Werkwijze

Het 1e consult (± 60 min.) is een kennismakings- en intakegesprek. Je krijgt van mij van tevoren het verzoek om enkele dagen een voedingsdagboek bij te houden en deze bij de eerste afspraak mee te nemen.

Wanneer je, na de kennismaking, afziet van verdere begeleiding reken ik geen kosten aan je door.

Geef je akkoord voor het uitwerken van alle gegevens, dan maak ik aan de hand daarvan een zorgvuldige analyse. Hier heb ik 1 of 2 werkdagen de tijd voor nodig. Je krijgt van mij dan een uitgebreid advies en een plan op maat, waarbij ik rekening houd met jouw smaak, voorkeuren en leef- en gezinssituatie. Daarbij zal ik nooit gebruik maken van maaltijdvervangers of voedingssupplementen. Wel van gewoon brood, groenten, fruit, zuivelproducten en gezonde vetten in normale verhoudingen. Voor deze uitwerking betaal je € 65,00. Betalen kan achteraf via bankoverschrijving of via een ‘Tikkie’.

Vervolgconsulten duren ± 30 minuten en plannen deze in overleg. We bekijken dan hoe het gaat en kunnen eventueel e.e.a. aanpassen. Ik geef je veel tips, recepten en stuur informatie op het gebied van voeding, beweging en leefgewoonten.

 

Gewichtscoach/-consulent of diëtist?

Verzekerd van kwaliteit
De titel ‘Gewichtsconsulent’ is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich zo mag noemen. Maar wanneer een Gewichtsconsulent is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) betekent dit een kwaliteitsgarantie. Een BGN-gewichtsconsulent, zoals ik ook ben, moet aan strenge eisen voldoen en schoolt zichzelf met grote regelmaat bij.

Zowel een gewichtsconsulent als de diëtist werken beiden volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en zijn beiden opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Een diëtist heeft daarnaast een medische achtergrond. Hij/zij geeft adviezen en/of een speciaal dieet wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een aandoening als diabetes, lactose-intolerantie of een darmaandoening. Bij een gewichtsconsulent word je niet als ‘patiënt’ gezien of behandeld. Ook zijn de tarieven van een gewichtsconsulent lager dan die van een diëtist. Wanneer je bijvoorbeeld diabetes hebt of een andere voedingsgerelateerde aandoening zal ik je doorverwijzen naar een diëtist.